Сьогодні – День української писемності та мови. Львів'ян запрошують написати радіодиктант

964 0
Автором тексту та читцем цьогорічного радіодиктанту буде культовий український письменник Юрій Андрухович.
Фото: pravotv.ua

Фото: pravotv.ua

Сьогодні, 9 листопада, в Україні відзначають День української писемності та мови. Традиційно, в цей день кожен охочий може долучитися до написання радіодиктанту національної єдності. Початок о 10.00. Про це повідомляє Українське радіо.

Автором тексту та читцем цьогорічного Радіодиктанту буде культовий український письменник Юрій Андрухович.

Час для надсилання готового тексту – доба. Текст диктанту оприлюднять на сайті Українського радіо 11 листопада об 11:00. Роботи прийматимуть онлайн та офлайн.

Читайте також: Тренуйтеся писати грамотно. Поради від переможниці ХХ радіодиктанту Христини Гоянюк

Паперового листа потрібно надіслати за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше, ніж 10 листопада. Онлайн свою роботу можна надіслати на скриньку [email protected]. Після оприлюднення диктанту електронні листи не прийматимуть.

Для зручності організатори підготували електронну форму для отримання робіт, щоб можна було надіслати диктант за допомогою будь-якого гаджета. Її оприлюднять на сайті ukr.radio 9 листопада.

Усі надіслані роботи перевірить спеціальна фахова комісія. Роботи, написані без помилок, отримають подарунки від партнерів проєкту. Результати оголосять упродовж одного-двох місяців, залежно від кількості отриманих листів.

Читайте також: Подруга президента Франції. Історія львів'янки, яка єдина написала радіодиктант без помилок

Трансляція радіодиктанту відбудеться на телеканалах та діджитал-платформах Суспільного. Так, спецефір «Суспільної студії» транслюватиметься на загальнонаціональному телеканалі UA: ПЕРШИЙ, регіональних суспільних мовниках, ютуб-каналі UA: ПЕРШИЙ та на фейсбук-сторінках Суспільного мовлення, UA: ПЕРШИЙ та регіональних філій Суспільного.

Традиційно Радіодиктант також звучатиме по всій країні на хвилях Українського радіо та Радіо Культура (також на ютуб-каналі та фейсбук-сторінках Українське радіо та Радіо Культура). Приєднатися можна й до фейсбук-події «XХI Радіодиктант національної єдності».

Нагадаємо, Христина Гоянюк з Львівщини минулого року стала переможницею XX диктанту з української мови. Серед 16 тисяч учасників вона єдина не зробила жодної помилки. Інтерв’ю із Христиною Гоянюк, яка вже двадцять років поспіль пише радіодиктанти, читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!