Сьогодні – День жалоби за загиблими літніми людьми у жахливій пожежі в Харкові

1355 0
У пожежі загинули 15 людей.
Фото: ДСНС України

Фото: ДСНС України

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про оголошення 23 січня в Україні дня жалоби через трагедію, що сталася 21 січня 2021 року внаслідок пожежі в будинку для літніх людей у місті Харкові.

Відповідно до указу, сьогодні на всій території України приспустять Державний прапор на будинках. Також мають бути скасовані розважально-концертні заходи та внесені відповідні зміни до програм теле- та радіопередач.

«У цій страшній пожежі ми втратили 15 людей. Це були чиїсь батьки та матері, чиїсь бабусі й дідусі. Так, у них позаду було довге життя, але попереду їх точно не мала чекати така жахлива смерть», – сказав президент.

Нагадаємо, що у Харкові 21 січня у двоповерховому будинку для літніх людей виникла пожежа на другому поверсі. На місці пожежі рятувальники виявили тіла 15 людей, п'ятьох осіб госпіталізували до лікарень. До гасіння пожежі залучили 50 пожежників та 13 одиниць техніки ДСНС. Пожежу класифікували як надзвичайну ситуацію державного рівня. 

Директор департаменту соцзахисту населення Харківської ОДА Юрій Шпарага заявив, що пансіонат працював без дозвільних документів. Правоохоронці затримали 4 людей, причетних до організації діяльності пансіонату, їм готують повідомлення про підозру. За попередньою інформацією прокуратури, пожежа сталася через необережне поводження з електронагрівальними приладами.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна повідомила, що законність усіх будинків для літніх людей та умови проживання у них перевірять тепер в усіх областях.

Фото ДСНС України

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!