Сьогодні – другий півфінал Нацвідбору Євробачення. Хто виступатиме

2353 0
Tvoemisto.tv пропонує послухати, які пісні та артисти можуть представляти Україну на Євробаченні в Роттердамі.
ілюстративне фото: Суспільне

ілюстративне фото: Суспільне

15 лютого у Києві відбудеться другий півфінал Нацвідбору Євробачення, на якому визначать ще трьох учасників, що змагатимуться 22 лютого у фіналі Нацвідбору за право представляти Україну на конкурсі.Транслюватиме перший півфінал традиційно канал UA: Перший та СТБ.

Читайте також: Хто переміг у Євробаченні. Відео

Учасники другого півфіналу

MOONZOO feat. F.M.F. Sure

Гурт MOONZOO з'явився у Львові в 2018 році. Того ж року вийшов і їхній перший альбом Sad Dance, який потрапив в підбірки українських музичних ЗМІ як один із найкращих дебютних релізів року.

Заради запису альбому, гурт відмовився від запрошень на концерти. Розчаровані у можливостях місцевих студій, MOONZOO створили його в домашніх умовах. Саме під час запису платівки гурт почав співпрацювати з F.M.F. Sure – американським репером нігерійського походження. Разом музиканти записали три треки. Четвертою спільною композицією стала пісня, з якою вони і подалися на нацвідбір Євробачення-2020.

FO SHO

Афроукраїнський хіп-хоп проєкт, створений на початку 2019 року. Сестри Бетті, Міріям і Сіона Ендале дуже пишаються своїм унікальним культурним походженням і демонструють його у своїх піснях та енергійних живих виступах, а їхня музика – це симбіоз сучасних жанрів від trap до hip-hop.

Еліна Іващенко

Переможниця двох популярних вокальних шоу України («Х-фактор» та «Голос. Діти»), радіоведуча, викладачка вокалу, володарка Гран-прі фестивалю «Чорноморські ігри-2018».

Професійно займається вокалом з 5 років, а зараз навчається в Київській муніципальній академії музики імені Рейнгольда Глієра.

Олександр Порядинський

Співак і композитор, автор хітів, наймолодший переможець вокального шоу «Х-фактор». Активно гастролює – із сольними програмами він об'їздив пів країни. В лютому 2018-го дав великий сольний концерт із симфонічним оркестром.

GARNA

Сольний проєкт української співачки Альони Левашевої в колаборації з музичним продюсером Олексієм Хорольським. Прем'єра проекту відбулася в грудні 2019 року в містах Харків та Київ.

Спільна робота співачки і продюсера розпочалася ще в 2011 році – з Magnifika Band. Колектив став одним із кращих у Харкові, брав участь у всеукраїнських музичних фестивалях з авторським репертуаром. У 2016 році гурт змінив назву, музикантів і продовжив гастрольну діяльність як MANERA.

Нині Альона – авторка власних пісень та вокалістка симфонічного кросовер-оркестру Prime Orchestra. За п'ять років існування оркестру було зіграно близько 500 концертів по містах України. Це великі і малі майданчики, десятки міст і країн, значний музичний досвід, співпраця зі світовими зірками.

Khayat

Молодий український артист і автор пісень, виступає в жанрі фольктроніка. Один із найяскравіших півфіналістів національного відбору на Євробачення-2019.

Дебютний альбом KHAYAT має назву KHMIL’ (2019). Це синтез електронної музики, етнічних мелодій та східних мотивів. У музичній роботі звучать народні інструменти: дудук, сопілки, дарбука і тибетська чаша.

David Axelrod

Відомий український співак, музикант і композитор. Перша поява David Axelrod відбулась у 9 сезоні телешоу Голос країни. З цього розпочався новий етап життя та творчості артиста.

Пісня, з якою співак хоче представляти Україну на Євробаченні-2020, для нього дуже особлива. Свої емоціями і почуттями він прагне поділитися зі світом. 

TVORCHI

Молоді музиканти з Тернополя, які створюють музику, що слухає весь світ. Їхній хіт Believe за лічені дні увійшов у ТОП-10 у чартах Google Play в Україні.

Євробачення – це перший конкурс, в якому TVORCHI беруть участь. Кажуть, що їм цікаво подивитись як все відбувається зсередини. А ще – хочуть поділитися своєю творчістю і показати, що для музики кордонів не існує.

Додамо, що за підсумками першого півфіналу, що відбувся 8 лютого, до трійки фіналістів уже ввійшли Jerry Heil, KRUTЬ та GO-A. До складу журі цьогоріч увійшли співак та композитор Андрій Данилко, співачка Тіна Кароль та експерт у музичній індустрії Віталій Дроздов. Ведучим уже традиційно стане Сергій Притула. Фіналіста Нацвідбору мають визначити 22 лютого.

Читайте також: Львів'ян запрошують на прем'єру гумористичного скетч-кому

Нагадаємо, що торік Україна не брала участі в Євробаченні. За результатами Нацвідбору на конкурс мала поїхати співачка Maruv із піснею «Siren Song». За умовами контракту з НТСУ, вона мала відмовитись від гастролей у Росії, де до цього часу активно виступає. Співачка заявила, що готова відмовитись від гастролей, утім договір із Нацрадою так і не підписали. Інші учасники Нацвідбору також відмовились їхати на Євробачення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!