Сьогодні – другий саміт Кримської платформи. Кулеба каже, що він «позитивно здивує»

692 0
У фокусі саміту – використання росією тимчасово окупованого Криму для повномасштабного вторгнення в Україну.

Сьогодні, 23 серпня, відбудеться другий саміт Кримської платформи, повідомляє пресслужба саміту. У фокусі саміту буде використання росією тимчасово окупованого Криму для повномасштабного вторгнення в Україну. На YouTube- каналі та сайті платформи буде трансляція саміту, проте точний час початку поки невідомий.

З міркувань безпеки саміт пройде в онлайн-форматі, при цьому представники деяких країн можуть бути у Києві. Наприклад, до столиці України вже приїхав президент Польщі Анджей Дуда, а генсек НАТО Єнс Столтенберг планує брати участь онлайн.

Поки що список учасників не розкривають, однак відомо, що у ньому візьмуть участь представники близько 60 країн і міжнародних організацій. Раніше свою участь у онлайн-саміті підтвердили три лідери G7 – канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо та прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда. 

Читайте також: «Ця війна почалася з Криму і має закінчитися Кримом», – Зеленський 

За словами глави МЗС Дмитра Кулеби, саміт «позитивно здивує» як кількістю учасників, так і глобальною географією та рівнем представленості.

«Абсолютна більшість держав світу відчувають, що дотримання цих принципів становить основу безпеки їхніх власних країн та людей. Тому в успіху Міжнародної Кримської платформи, мета якої – деокупація Криму та відновлення міжнародного права – зацікавлений весь світ», – додав глава МЗС.

Зазначимо, що перші вибухи у Криму сталися 9 серпня біля населеного пункту Новофедорівка. У вівторок вранці, 16 серпня, у Джанкойському районі Криму також було чути вибухи і видно вогонь.19 серпня у Криму також повідомляли про вибухи на військовому аеродромі окупантів у Севастополі, проте влада загарбників запевняла, що у регіоні працює протиповітряна оборона. Крім того, 19 серпня лунали вибухи у Євпаторії, а 20 серпня у тимчасово окупованому Севастополі загорівся штаб Чорноморського флоту росії. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!