Сьогодні – Міжнародний день дружби. ТОП-5 кліпів про вічне почуття

3188 0
Міжнародний день дружби, який відзначається 30 липня, можна вважати святом любові та прихильності до людей, з якими ми можемо поділитися найсокровеннішим. Пропонуємо вам кілька відеокліпів та пісень, у яких оспівано почуття дружби.
фото: photofact.in.ua, xvatit.com.ua, ukrtvoru.info

фото: photofact.in.ua, xvatit.com.ua, ukrtvoru.info

У всьому світі 30 липня святкується Міжнародний День Дружби (International Day of Friendship). Це свято було проголошено Генеральною Асамблеєю ОООН 27 квітня 2011 року. Цей День вважається святом миру, любові, відсутності кордонів між національностями, релігіями, політичними інтересами.

У своєму посланні від 30 липня 2014-го року Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун закликав:
 
"Цього року Міжнародний день дружби припав на той час, коли в багатьох частинах світу йдуть широкомасштабні війни, ширяться насильство і недовіра між людьми. Люди, які раніше жили в злагоді, виявляються в умовах конфлікту зі своїми сусідами; люди, у яких немає іншого вибору, окрім як жити разом, виявляються все далі один від одного.
 
 
Хоч би яка була причина ворожнечі і збройного насильства, які б могутні сили стояли за ними, людський дух може бути набагато сильніше. Наш священний обов’язок полягає в тому, щоб забезпечити його торжество. У ці важкі і непередбачувані часи вкрай важливо простягнути один одному руки з тим, щоб не допустити виникнення конфліктів і закласти довговічний фундамент міцного миру.
 
Із нагоди Міжнародного дня дружби давайте згадаємо про те, що нас пов’язує незалежно від раси, релігії, статі, сексуальної орієнтації або кордонів. Давайте ж розвивати солідарність, адже ми – єдина людська родина на нашій єдиній планеті. Давайте ж прагнути до реальної законодавчої і міцній дружбі".
 
 

Кожна людина має хоча б одну особистість, котра є надійною опорою та порадником у складних життєвих ситуаціях. Чимало українських музикантів присвячували свої пісні друзям. Пропонуємо кілька з них.

Опублікувала Юлія Сабадишина

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!