Сьогодні – празник Андрія Первозванного. Розклад Богослужінь у храмах Львова

3753 0
Сьогодні, 13-го грудня, християн східного обряду запрошують до спільної молитви у день святого Андрія Первозванного, першого покликаного Апостола Христового. Долучитися до літургії можна у кількох храмах міста.
фото: pilgrimage.in.uа

фото: pilgrimage.in.uа

Святий Андрій Первозванний походив з міста Витсаїди, займався рибальством разом із братом Петром, але після поклику Христа пішов за Ним. Із передань відомо, що він проповідував Христову віру людям, які жили над Чорним морем. Тому його вважають першим провісником християнства на землях, які згодом увійшли до Київської Русі.

13-го грудня, о 18:00 розпочнеться урочиста академія у театрі М.Заньковецької, присвячена 25-літтю парафії святого Андрія, а також 400-літтю реформи Василіанського чину святого Йосафата. З вітальним словом звернеться Високопреподобний отець-протоігумен Йоан Школик, ЧСВВ, а відтак розпочнеться святкова концертна програма.

У львівських храмах празник відбуватиметься за таким розкладом:

УГКЦ

Храм Святого Андрія (пл. Соборна, 3)

10:00 – святкове Богослужіння

Храм Святого Апостола Андрія (вул. Варшавська, 38)

11:00 – святкова Літургія.

Храм Святого Апостола Андрія і Священномученика Йосафата (вул. Чечета, 1)

11:00 - святкове богослужіння.

УАПЦ

Храм Святого Апостола Андрія Первозванного (вул. Шевченка, 66)

10:45 – вшанування мощей святого апостола Андрія Первозванного.

11:00 – святкова Літургія.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!