Сьогодні – Провідна неділя. Tvoemisto.tv транслюватиме літургію із Церкви Ольги і Єлизавети

1636 0
Божественна літургія наживо почнеться о 10.00.
Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

Першу неділю після Великодня на Галичині називають Провідною неділею. Це свято також носить чимало інших назв у різних регіонах України. Зокрема, Гробки, Дарна неділя, Могилки, Радониця, Томина неділя, Хомина неділя. О 10.00 Tvoemisto.tv транслюватиме літургію із Церкви Ольги і Єлизавети наживо. 

Читайте також: Де у Львові побачити копію дохристиянської писанки

У провідну неділю люди згадують душі померлих в першу після Великодня неділю. А другий тиждень після Пасхи називають поминальним тижнем. Дата свята не є постійною, вона тісно пов’язана із завершенням посту і православною Пасхою. Провідний тиждень починається з Червоної гірки або Провідної неділі. Це перша неділю після Великодня. У 2022 році цей день випадає на 1 травня.

Ще одна назва – Томина неділя – пов'язана з ім'ям апостола Томи, який не повірив у Воскресіння Христа, поки не переконався самостійно. Найчастіше помки справляють у неділю, але у різних регіонах обирають різні дні Поминального тижня: з неділі до наступної суботи.

Трансляцію літургії із Церкви Ольги і Єлизавети можна подивитися на нашій сторінці у Facebook або в YouTube

Читайте також: Сьогодні до кладовищ у Львові курсуватиме більше транспорту

Зазначимо, що на сьогодні у Львові збільшили кількість транспорту на міських маршрутах, що їдуть до кладовищ. На тролейбусному маршруті №31 курсуватимуть чотири одиниці транспорту. Збільшать кількість машин для автобусного маршруту №38, який курсуватиме до Сихівського кладовища, а також до Голосківського кладовища – з вулиці Під Дубом курсуватиме автобусний маршрут №55 з інтервалом руху у 30 хвилин.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!