Сьогодні – Всесвітній день бідних. Як долучитися до допомоги

1516 0
У Львові є кілька спільнот, які допомагають бідним та безхатькам, а долучитися до допомоги може кожен.
Фото: Jon Tyson on Unsplash

Фото: Jon Tyson on Unsplash

14 листопада у світі відзначають День бідних. З цієї нагоди Tvoemisto.tv дізнавалося, як можна долучитися до благодійності та чому варто допомагати іншим. 

Читайте також: «Мені вдалося зробити «бізнес» для допомоги бездомним», – владика Венедикт

У Львові є кілька організацій, які допомагають бідним людям. Допомагати бездомним може кожен – стверджує Наталя Саноцька, координаторка Cпільноти взаємодопомоги «Емаус-Оселя». Спільнота почала діяти у Львові з 2003 року. Зараз у ній проживають 30 колишніх безпритульних людей. По місту розставлені контейнери, де можна залишити одяг потребуючим. Із контейнерів одяг та речі везуть на склад, сортують, частину роздають бідним, а частину реалізують через благодійні крамниці. Завдяки вирученим у крамницях коштам, власне, і функціонує «Емаус-Оселя».

Cпільнота взаємодопомоги «Емаус-Оселя» розташована у Львові по вул. І. Франка, 69. Також є дві благодійні крамниці за адресами вул. І. Франка, 53 та Угорська, 2.

У Львові також функціонує Спільнота Святого Егідія, яка існує з 2001 року. Допомогти тут можна із простого знайомства. Координаторка Спільноти Лариса Шидловська каже, що вирішення кожної проблеми є дуже індивідуальним.

У Львові Спільнота Святого Егідія розташована за адресою вул. Підвальна, 4.

«Часто це – купити чоботи, куртку, ліки, завести когось до лікаря. Насправді бездомними є лише частина з тих людей, кому ми роздаємо їжу. Дуже багато має житло. Подекуди вони у дуже поганому стані і у них немає засобів до існування», – каже вона. 

Кожна людина може щось зробити власними руками: запакувати їжу, роздати бідним, познайомитися із ними особисто. Також у Спільноті  просять теплий одяг і взуття, продукти та кошти. Буває, що людям потрібен найпростіший продуктовий пакет: каша, макарони, олія.

Олена Карнаух із «Фундації Духовного Відродження» каже, що можна допомагати коштами, можна просто інформацією, куди варто звертатися, якщо на вулиці, чи у під'їзді є бездомна людина.

«Подекуди долучитися – це проявити увагу, не проявити агресії, відрази, а перепитатися, скерувати кудись. Це часом потребує більшого зусилля, ніж дати ресурс», – вважає Олена Карнаух. 

«Фундація Духовного Відродження» розташована за адресою пл. Святого Юра, 5 у Львові.

Нагадаємо, що цьогоріч на Всесвітній день бездомності 10 жовтня на благодійному бенкеті для бездомних єпископ УГКЦ, правлячий архієрей єпархії Святого Миколая у Чикаго, владика Венедикт (Алексійчук) зібрав 374 тисячі гривень. Більше про те, як долучитися до благодійності та як це може змінити місто – у матеріалі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!