Сьогодні - Введення у храм Пресвятої Богородиці. Про що це свято

1995 0
Християни східного обряду відзначають велике Богородичне свято - Третю Пречисту.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Щороку, 4 грудня християни східного обряду відзначають Третю  Пречисту. Інша назва свята, що більш відома в народі - введення у храм Пресвятої Богородиці. Його відносять до переліку великих християнських Богородичних свят. 

Читайте також: У християн східного обряду розпочинається Різдвяний піст

Настоятель церкви Введення в храм Пресвятої Богородиці, що на Сихові, отець Любомир розповідає, що у цей день Діву Марію в трирічному віці батьки привели до Єрусалимського храму і посвятили Богу задля служіння. Так вони сповнили свою обітницю, яку склали перед Господом.

За словами отця, цієї інформації немає у Святому Письмі, однак вона міститься в апокрифах, тобто в тих писаннях та літературі, які не увійшли до Святого Письма.

«Це свято треба прийняти з молитвою, тому що Пресвята Богородиця входить в храм і робить це, щоб і нас туди привести», – запевняє настоятель храму.

Читайте також: Офіційно. В Україні запровадили вихідний на Різдво 25 грудня

Додамо, що сьогодні, 4 грудня престольний празник відзначають у трьох львівських храмах – у церкві Введення в храм Пресвятої Богородиці, УГКЦ, що на вул. Чукаріна, 5, у церкві Введення в храм Пресвятої Богородиці, УПЦ КП, що на вул. Курортна, 6 в Брюховичах та церкві Введення в храм Пресвятої Богородиці, УАПЦ, що на вул. Запорізькій. 

Також у сихівському храмі Введення зараз перебуває Зарваницька чудотворна ікона Божої Матері. Вона приїхала до храму 1 грудня і буде зберігатися там до 10 грудня.

Меланія Волощак


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!