Сьогодні активісти перекриють дорогу на КПП «Шегині»

5146 0
Сьогодні, 10-го грудня, власники автомобілів з іноземною реєстрацію хочуть продовжити мирний протест проти чинних правил перетину кордону з Україною машинами з іноземними номерами, змін у яких вимагають активісти. Водіям варто оминати цю ділянку й по можливості обирати інший пропускний пункт.

У соцмережах організатори закликають всіх небайдужих приєднатись до акції, яка відбудеться 10-го грудня поблизу КПП «Шегині».

 

Активісти мирно протестують проти порівняно нових правил перетину кордону з Україною автівками з іноземними номерами, що пов'язані з розмитненням транспорту.

Вони вимагають трьох змін:

- прийняття законопроекту 4223 про зрівняння іноземців та резидентів України в правах на ввезення машин з Євросоюзу.

- встановлення однозначної суми, яку громадянин України повинен заплатити за можливість не розмитнювати свій автомобіль і їздити на території держави впродовж року без обов’язкового виїзду закордон.

- можливість амністії для тих, хто не здійснив черговий виїзд за межі України вчасно.

Активісти перекриють дорогу до пропускного пункту «Шегині» з 11:00 10-го грудня 2016-го року. Попередньо про термін заблокування проїзду вони не повідомляють. Акцію обіцяють провести мирно – люди будуть безперервно рухатися через пішохідний перехід поблизу митниці, заважаючи пересуванню машин.

Нагадаємо, 18-го листопада, мітингувальники вже перекривали дорогу біля пропускного пункту «Шегині», протестуючи проти того ж закону. Люди ходили по пішохідному переходу й не дозволяли проїхати будь-якому транспорту.

Опублікувала Людмила Рубцова

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!