Сьогодні Британія розпочинає вакцинацію від коронавірусу

1265 0
Тестуватимуть людей із групи ризику. До Великодня сподіваються скасувати усі тимчасові епідобмеження, які діяли в країні.
Фото: freepik

Фото: freepik

Велика Британія сьогодні, у вівторок 8 грудня першою з країн Заходу розпочинає програму масової вакцинації населення від коронавірусу, про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на BBC.

Програма спрямована на захист найбільш уразливих груп. Близько 70 лікарняних центрів по всій країні готуються робити щеплення вакциною Pfizer/BioNTech. Вакцинація не буде обов'язковою. Першими провакцинують тих, кому за 80 років, жителів будинків для літніх людей та їхніх працівників, а також деяких медичних працівників.

Читайте також: «Забезпечені усім необхідним»? Чи вистачить в Україні коштів на вакцину та лікування ковідних хворих 

Британія придбала у Pfizer і BioNTech 40 млн доз вакцини, цього достатньо для вакцинації 20 млн осіб. Найбільша частина вакцин надійде у наступному році. На першому етапі влада розраховує використати 800 тисяч доз. Вакцина поставляється до Британії з Бельгії, де її виробляють. Кожній людині робитимуть дві ін’єкції з різницею в 21 день.

Читайте також: З'явилася вакцина проти коронавірусу, яка, за даними розробника, захищає на 95%

Велика Британія стане першою країною в світі, яка почне використовувати вакцину Pfizer після того, як регулюючі органи схвалили її використання на минулому тижні. Прем'єр-міністр Борис Джонсон заявив, країна робить великий крок вперед у боротьбі із вірусом, але поки програма набирає обертів, важливо дотримуватися протиепідемічних правил. Він додав, що тимчасові обмеження у країні можуть бути суттєво послаблені до Великодня.

Додамо, 55% українців готові зробити щеплення від коронавірусної інфекції, якщо вакцина буде безкоштовною, натомість 40% – не готові. 

Нагадаємо, Українці зможуть отримати вакцину від Сovid-19 не раніше травня наступного року. За словами Максима Степанова, перший транш для України становитиме 1,2 млн доз. Загалом за програмою COVAX країна отримає до 8 млн доз, яких вистачить для щеплення 4 млн громадян. Йдеться про отримання препарату компанії Moderna.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!