Сьогодні - День Соборності. Заходи у Львові

2141 0
Сьогодні Україна відзначає День Злуки. У зв'язку із ситуацією у країні всі заходи символічні і мають на меті вшанування новітніх Героїв. Tvoemisto.tv пропонує перелік активностей, які пройдуть сьогодні у Львові.

О 9 годині ранку – у Гарнізонному храмі св. ап. Петра і Павла панахида за учасниками Майдану, що загинули 22 січня минулого року.

О 10 годині –  на Личаківському кладовищі покладуть квіти до могили Героя України, Героя Небесної Сотні Юрія Вербицького.В рамках відзначення Дня Соборності, також відбудеться покладання квітів до Меморіалу воїнів Української Галицької Армії, каплиці президента Національної Ради ЗУНР Євгена Петрушевича, могил загиблих під час проведення антитерористичної операції на Сході України та могил учасників Революції гідності на Личаківському кладовищі.

О 19 годині –  у Львівському Національному Академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбудеться Урочиста академія з нагоди Дня Соборності України. На урочистості запросили переселенців з Донецької і Луганської областей та Автономної Республіки Крим, а також військовослужбовців-учасників антитерористичної операції на сході України. Для учасників Урочистої академії виступить Національний заслужений академічний народний хор України імені Григорія Верьовки.

 О 18 годині –  біля пам’ятника Тарасу Шевченку (пр. Свободи) відбудеться всеукраїнська акція «Одна єдина соборна Україна» з нагоди святкування Дня Соборності України. Захід здійснюється за ініціативи громадської організації «Схід і Захід разом» і за підтримки Народної самооборони Львівщини. Захід одночасно розпочнеться у 16 містах України – від Луганщини до Львова. Учасники флеш-мобу зв’яжуть стрічку єдності зі своїми побажаннями Україні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!