Сьогодні для проїзду відкривають частину відремонтованої вулиці Шевченка

2360 0
На ділянці від церкви Анни до вулиці Ярослава Мудрого облаштували 80 паркомісць, велодоріжку, нові хідники та освітлення.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Сьогодні, 30 грудня у Львові відкривають для проїзду частину відремонтованої вул. Шевченка, на ділянці від вул. Хорватської до вул. Ярослава Мудрого. Вартість ремонту ділянки становить 58,8 млн грн. Підрядник змонтував нову трамвайну колію, постелив бруківку, облаштував хідники.

На відрізку від церкви св. Анни до вул. Ярослава Мудрого облаштували 80 паркомісць, велодоріжку, нові хідники та освітлення. Залишається ще нанести розмітку і встановити контактну мережу вже у наступному році.

Читайте також: Які вулиці ремонтуватимуть у Львові наступного року

Залишається найскладніша ділянка – від вул. Ярослава Мудрого до вул. Залізничної. Документація перебуває на експертизі. Тут ремонтні роботи планують розпочати у березні.

У міськраді запевняють, що паралельно готуватимуть документацію із реконструкції вул. Залізничної, яка дає можливість швидше з центру виїжджати у район Рясного.

Читайте також: Автостанцію від Янівського кладовища перенесуть на новозбудоване квазікільце

Проєкт реконструкції вулиці розробили у 2013 році. Тоді ЛКП «Львівавтодор» замовив проєкт у ТзОВ «Трамдорпроект». Частково кошти на ці роботи виділив ЄІБ. Торік проєкт доопрацювали та затвердили на засіданні виконкому. Роботи виконує ТзОВ «Онур конструкціон інтернешнл».

Нагадаємо, наступного року у Львові планують розпочати ремонт на вулиці Шевченка – від вулиці Ярослава Мудрого до вулиці Єрошенка, завершити три масштабні реконструкції, які розпочали цього року – це вулиця Степана Бандери, Богдана Хмельницького та Пекарська, а також, якщо буде достатньо фінансування, то ремонтуватимуть міст на вулиці Ковча, вартість робіт там майже 40 мільйонів гривень. Вулицю Вітовського ремонтуватимуть, ймовірно, у 2022 році.

Фото Романа Балука


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!