Сьогодні до України має прибути ще пів мільйона доз вакцини CoronaVac

1178 0
Усього законтрактували 1,9 млн доз.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Сьогодні, 30 квітня, до України має прибути ще 500 тисяч доз вакцини CoronaVac. Про це вчора повідомив в себе на Фейсбуку міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Щойно компанія Sinоvac підтвердила нам чергову поставку вакцини CoronaVac. Сьогодні ввечері до Києва прилетять 500 тис. доз, з нашого контракту на 1,9 млн. доз», – пише він.

Читайте також: В Україні розпочали щеплення від Сovid-19 китайською вакциною СoronaVac

Нагадаємо, у квітні в Україні розпочалося щеплення проти Covid-19 вакциною CoronaVac. Тоді Україна отримала 215 тис. доз цієї вакцини. Усього законтрактували 1,9 млн доз. Перша партія вакцин CoronaVac буде розподілена передусім серед маломобільних груп населення та їх доглядальників, соціальних працівників. Також щеплення організували для освітян, які брали участь в організації та проведенні ЗНО, для українських олімпійських та паралімпійських спортсменів, які готуються до Токійської олімпіади, представників Національної поліції та Збройних сил України.

Загалом до України з Китаю перша партія прибула 25 березня. Пріоритет з використання вакцини від коронавірусу CoronaVac буде виділено на маломобільні групи населення похилого віку.

Для довідки

CoronaVac – вакцина проти Covid-19, що виробляється китайською компанією «Sinovac Biotech». «CoronaVac» створено за традиційною технологією розробки інактивованих вірусних вакцин, подібно до BBIBP-CorV та BBV152, інших інактивованих вірусних вакцини проти Covid-19.

Починаючи з середини 2020 року, «CoronaVac» розпочала проходити клінічне дослідження III фази, у кінці 2020 року тривало клінічне дослідження вакцини в Бразилії, Чилі, Індонезії та Туреччині.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!