Сьогодні відзначають свято Віри, Надії, Любові та їх матері Софії. Що про нього відомо

1524 0
Кілька храмів Львова на їх честь відзначають престольні празники.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Сьогодні, 30 вересня, християни східного обряду вшановують пам’ять святої Софії і її трьох доньок: Віри, Надії і Любові.

У Львові три храми, освячені на честь цих святих мучениць, відзначатимуть храмовий празник.

Читайте також: У Львові освятили новозбудований храм Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії

Престольний празник відзначатиме Храм Святої Софії, що на вул. Франка, 121,А, Храм Мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії УГКЦ, що на вул. вулиця Віри Надії Любові, 10 та Церква Святої Софії – Премудрості Божої, що на вул. Козельницькій, 4.

Софія та її доньки, Віра, Надія та Любов, – ранньохристиянські мучениці, що жили у II столітті нашої ери в Римі.

Софія була благочестивою християнкою, своїх доньок вона назвала на честь головних християнських чеснот: Віри, Надії та Любові, і виховувала їх, прививаючи віру. Імператор Адріан хотів, аби Софія із дітьми зреклася християнства та принесла жертву язичницьким богам. Однак ті залишалися непохитними. Старшій, Вірі, на той момент було 12 років, Надії – 10, а Любові – всього 9 років.

Розлючений імператор звелів замучити дітей жахливими тортурами, а їхню матір Софію змусили дивитися на страждання доньок. Софія поховала їх, а сама провела три дні, молячись біля могили. На третій день вона там і померла.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!