Сьогодні говоритимуть, як врятувати Львів від сміття. Де переглянути трансляцію

1690 0
В основу стратегії поводження з твердими побутовими відходами Львова буде закладено концепцію Zero Waste (нуль відходів). Львів’ян запрошують долучатися.
Фото: mykyiv.com

Фото: mykyiv.com

Що таке Zero Waste, а також як місто буде вирішувати питання відходів в майбутньому обговорять 11-го січня в Центрі міської історії (вул. Богомольця, 6; конференц-зал). Початок – о 17.30 год. Долучитись запрошують усіх охочих.

Медіа-хаб  Tvoemisto.tv транслюватиме обговорення в режимі онлайн. Переглянути можна буде за посиланням: http://tvoemisto.tv/on-line

Аби зменшити кількість відходів, Львів долучається до європейських міст, які задекларували рух у напрямку Zero Waste. Йдеться про перехід від управління відходами до управління ресурсами, що сприяє економічному та соціальному розвитку. Для цього пріоритет надають заходам запобігання утворення відходів, роздільному збору сміття та повторному використанню товарів, – інформує прес-служба Львівської міської ради.

Учасники обговорення:

Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку.

Ірина Миронова, експерт зі сталого розвитку.

Олег Котис, координатор соціальної ініціативи «Хтось не зробить». 

Даніель Аспліф, керуючий директор CDM Інжиніринг Україна (включення скайпом).

Тарас Яценко, співзасновник медіа-хабу «Твоє місто».

Аби досягнути таких результатів та вирішити сміттєву кризу, у місті впроваджують «Стратегію поводження з твердими побутовими відходами у Львові на 2017-2022 роки».

За проміжними результатами напрацювань, стратегія охоплюватиме такі напрями:

- Промоція зменшення кількості відходів, їх сортування та переробки.

- Створення умов для ефективного сортування сміття.

- Освіта для різних груп населення.

- Робота з бізнесом та економічні стимули.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!