Сьогодні християни східного обряду відзначають свято Трійці. Традиції

1886 0
Традиційно, у неділю у православних храмах проходить одна з найбільш урочистих служб у році, а після Божественної літургії відбувається вечірній молебень.
фото: 24 канал

фото: 24 канал

Сьогодні православні християни відзначають День Святої Трійці, відомий ще як П'ятидесятниця (п'ятдесятий день після Великодня). Цьогоріч він припадає на 16 червня.

У Святу Трійцю православна церква згадує сходження Святого Духа на апостолів, а також символізує відкриття Богом своєї триєдиної сутності: Бог-Отець, Бог-Син і Бог-Святий Дух. Ці три сутності в єдності творять світ і освячують його.

Згідно з Євангелієм, у цей день на апостолів зійшли вогненні язики Святого Духа, і вони заговорили різними мовами світу і почали проповідувати. Тому Трійця вважається днем народження християнської церкви.

Читайте також: Як працюватимуть банки та держустанови на Трійцю. Графік

Традиційно, у неділю у православних храмах проходить одна з найбільш урочистих служб в році, а після Божественної літургії відбувається вечірній молебень у пам’ять про поблажливість Святого Духа на учнів Ісуса. За давніми переказами, храми багато століть прикрашають зеленню: на підлозі встелюють траву, до ікон причіплюють живі квіти і гілки дерев.

Окрім цього, на Трійцю добре призначати сватання і знайомство з батьками, а на Покрови – одружуватися, так шлюб буде міцним і щасливим.

Дощ на Трійцю пророкує грибний рік, хороший урожай і прекрасну погоду. Не прийнято в цей день купатися у водоймах, бо можуть втопити русалки. І звісно, як і у всі свята, потрібно обходитись без сварок та злості.

У понеділок, 17 червня, українці матимуть ще один вихідний, адже це другий день Зелених свят.

За матеріалами 24tv.ua, news.t1.ua



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!