Сьогодні християни відзначають день святого Миколая

1393 0
У Львові мощі святого Миколая зберігаються в одному із найдавніших храмів міста.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Сьогодні, 19 грудня, християни відзначають День святого Миколая. За переказами він народився у грецькому місті Патри близько 270 р.н.е. і був довгоочікуваною дитиною заможних батьків.

 Читайте також: Де у Львові можна зустріти святого Миколая попри карантин. Локації, ціни

«Майбутній святий з дитинства був щедрий, а успадкувавши майно батьків, охоче ним ділився. Чи не найвідомішим є переказ про те, як він підкинув гроші для посагу трьом дочкам зубожілого шляхтича (ця історія відома нам завдяки Данте). Ставши єпископом у місті Міри (нині Дамре), був добрим і щедрим управителем своєї Церкви. Не цурався заступатися за людей перед світською владою: згідно з переказом, св. Миколай особисто подався до імператора Костянтина просити помилування для трьох юнаків, засуджених на смерть», – пише релігійний часопис CREDO.

Читайте також: Що має побачити кожен львів'янин: церква святого Миколая

У Львові мощі святого Миколая зберігаються в одному із найдавніших храмів міста. Храм святого Миколая Чудотворця розташований поблизу площі Старий ринок на вулиці Богдана Хмельницького в історичному центрі Львова. Його збудували між 1264 та 1340 роками.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!