Сьогодні Інтернету виповнилося 25 років. П’ять фактів про Всесвітню мережу

6764 0
Рівно 25 років тому у світі з’явився Інтернет. 23 серпня 1991 року - засновник мережі Тім Бернерс-Лі відкрив доступ до неї для нових користувачів. Пропонуємо вам п’ять цікавих фактів про Всесвітню мережу.
фото: all4syria.info

фото: all4syria.info

1. 50% користувачів глобальної мережі не чекають завантаження відео, якщо воно триває більше 10 секунд.

2. Наприкінці 1993 року в глобальній мережі діяло всього 623 web-сайтів.

3. Найперший сайт досі знаходиться в мережі

Ви досі можете увійти на найперший сайт, створений у швейцарському CERN. Сайт не був доступний протягом багатьох років, але минулого року його відновили. Посилання – info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html

4. Переглянути всі ролики на YouTube неможливо

Кожну хвилину на сервісі YouTube з'являється близько ста годин нових відеоматеріалів. Щоб подивитися всі фільми, які додали на цей сайт тільки протягом одного дня, знадобиться понад шістнадцять років.

5. Тонни спаму

У всьому світі існує майже чотири мільярди діючих електронних поштових скриньок. Щодня з них відправляється близько 190 мільярдів повідомлень. Відповідно до проведених досліджень, 80 відсотків цих повідомлень може бути простим спамом. Цікава також історія появи слова спам, яке бере свій початок від назви торгової марки м'ясних консервів "Spam", що стала відомою своєю настирливою рекламою.

Джерела: sibilov.kiev.ua, segodnya.ua

Опублікувала Ганна Беловольченко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!