Сьогодні Катерина Бабкіна презентує львів’янам нову книжку

2379 0
Сьогодні, 8 квітня, о 19:00 годині у Галереї «Дзиґа», що на вулиці Вірменська, 35, відбудеться презентація-дискусія нової збірки оповідань письменниці, сценариста й драматурга Катерини Бабкіної «Щасливі голі люди».
фото: facebook.com/kateryna.babkina

фото: facebook.com/kateryna.babkina

Модеруватиме зустріч Галина Крук – поет, філолог-медієвіст, літературознавець, перекладач із польської, російської, білоруської мов.

«Щасливі голі люди» – тематично об’єднаний цикл оповідань Катерини Бабкіної про щастя або, якщо точніше, про те, що стається з нами перед ним. Це історії про покоління тих українців, хто ще краєм життя застав совок і руїну по ньому, хто виріс і зміцнів як міг, радше не завдяки, а всупереч усьому, що з ними відбувалося; про те, як ці люди живуть тепер і взаємодіють зі світом, в якому – і війна, і любов, і еміграція, і Ханой, і Нью-Йорк, і мертві, і живі, і сліпі, і немудрі. І головне – про те, як з цим усім бути щасливим.

Супроводжуватиме авторку президент Міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ Святослав Померанцев. «Кажуть, що дельфіни щасливі, бо завжди знаходяться у медитативному стані, стані трансу. Люди ж медитують по-різному. Одні читають Тору, інші співають «Ом», треті курять кальян, а я слухаю Катерину Бабкіну. Проект «Мережа» має дві основні цілі, – зазначає Святослав Померанцев, – література як суспільний діалог та література як терапевтичний засіб. Катерина легко та цікаво спілкується, об’єднуючи людей, але найсильніша сторона цієї справжньої леді – вигрівання запалених місць душі влучним словом. Я хочу бути дельфіном».

Нагадаємо, Катерина Бабкіна є авторкою книги «Шапочка і кит»: про хворих дітей, про людей з особливими потребами, їхнє місце у суспільстві та те, чим ми можемо їм допомогти. 5 гривень з кожного проданого примірника цієї книги «Видавництво Старого Лева» перераховує Міжнародному благодійному фонду «Таблеточки», що допомагає дітям, хворим на рак. За допомогою «Шапочки і кита» Катерина Бабкіна планує зібрати протягом 2016 року 1 мільйон гривень для фонду. 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!