Сьогодні Львів прощається з письменником Романом Іваничуком

2361 0
Сьогодні, 19 вересня, львів’яни проведуть в останню путь письменника Романа Іваничука.
фото: day.kyiv.uа

фото: day.kyiv.uа

У понеділок, 19 вересня, з 10.00 до 11.30 год. у храмі на вулиці Тершаківців триватиме прощання. Об 11.30 год. розпочнеться панахида.

Опісля похоронна процесія вирушить пішою ходою на Личаківське кладовище. Чин похорону відбудеться на Личаківському кладовищі о 13.00 год. Поховають Романа Іваничука в родинному гробівці.

Нагадаємо, 17 вересня у Львові помер Роман Іваничук, український письменник, громадський діяч, один з організаторів Товариства української мови імені Тараса Шевченка, член Спілки письменників України, депутат Верховної Ради України І-го скликання, Заслужений працівник культури України, Герой України. Про смерть письменника повідомила прес-служба Львівської міської ради. Громада Львова висловлює співчуття родині та близьким. 

Довідка. Іваничук Роман народився в 1929 році у селі Трач, тепер Косівського району, що на Івано-Франківщині. Першу новелу «Скиба землі», яку схвалила критика, опублікував 1954 році у студентському альманасі Львівського університету, де навчався на філологічному факультеті.

Спочатку працював викладачем мови й літератури. Згодом – у редакції журналу «Жовтень», завідував відділом прози журналу «Дзвін». 1990-го був обраний народним депутатом УРСР. За роман «Манускрипт із вулиці Руської» Р. Іваничук отримав премію ім. Головка; за романи «Вода з каменю» та «Четвертий вимір» – Державну премію України ім. Шевченка.

У 1990-х pp. письменник збагатив українську літературу новими творами: «Бо війна – війною...» (1991), «Орда» (1992), «Ренегат» та «Євангеліє від Томи», написав автобіографічний твір «Благослови душу мою, Господи...» (1993).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!