Сьогодні Львів прощається з військовим Романом Скальським, який загинув на півдні України

2475 0
Чин похорону відбудеться у Гарнізонному храмі, а поховаються захисника на Личаківському кладовищі.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Сьогодні, 11 червня у Львові прощатимуться з Героєм Русланом Скальським, який загинув внаслідок ворожого артилерійського обстрілу поблизу села Велике Артакове на Миколаївщині. Чин похорону відбудеться у Гарнізонному храмі, а поховаються захисника на Личаківському кладовищі. Про це повідомили у Львівській міській раді.

Читайте також: На Львівщині попрощаються із загиблим на фронті 28-річним захисником

Прощання розпочнеться о 11:00 год у гарінзонному храмі святих апостолів Петра і Павла УГЦК (вул. Театральна, 11). О 11:30 год відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Опісля похоронна процесія вирушить на Личаківське кладовище.

Процесія рухатиметься за маршрутом: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар (поле почесних поховань №86-А). На будівлях вздовж маршруту колони буде вивішено синьо-жовті прапори з чорною жалобною стрічкою. Похорон Героя триватиме приблизно до 12.30 год.

Зазначимо, що у Львові діє нова церемонія прощання з усіма загиблими захисниками. Мешканців і гостей міста закликають під час руху похоронної процесії виходити на вулицю, якою їхатиме процесія, і віддати шану полеглим за Україну Героям. Також на час похоронів мерія просить утриматися від проведення розважальних заходів чи святкувань.

Читайте також: Від кулі снайпера загинув мешканець Львівщини Василь Фігас

Довідка

Руслан Скальський (20.02.1991 – 04.06.2022). Уродженець міста Перемишляни Львівської області. Закінчив Перемишлянський професійний ліцей, згодом пішов в армію. Служив за контрактом у військовій частині А4150.

У 2015 році вступив до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Старший лейтенант.

Із 2019 року служив на посаді командира взводу морської піхоти роти морської піхоти 18-го окремого батальйону морської піхоти 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського військово-морських сил Збройних сил України. Неодноразово брав участь у бойових діях в зоні ООС.

Після повномасштабного вторгнення російської федерації, виконував бойові завдання на півдні України. Загинув внаслідок ворожого артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Велике Артакове Миколаївської області. У Руслана Скальського залишилася дружина, 2-річний син та батьки.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!