Сьогодні Львів відзначає День гідності та свободи. Програма

2146 0
У Львові проведуть мистецьку акцію «Розмова біля вогню та барикади» та Марш Гідності.
Фото: dokonline.com

Фото: dokonline.com

Сьогодні, 21 листопада в Україні відзначатимуть День Гідності та Свободи. Саме цього дня сім років тому розпочалась Революція Гідності. Львів’ян запрошують відзначити цей день під час заходів, які підготували у місті.

10:00 – 20:00 – навпроти пам'ятника Тарасові Шевченку встановлять намет з виставкою тематичних фотографій та революційних артефактів. Організатор – Студентське братство.

11:00 – на Личаківському кладовищі вшанують Героїв Небесної Сотні, там відбудеться спільна молитва і запалення лампадок.

Читайте також: Львів'янам, які постраждали на майдані, виплатять допомогу

14:30 – 16:00 – на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної сотні відбудеться мистецька акція «Розмова біля вогню та барикади», яка триватиме півтори години.

14:30 – перегляд коротких відео про Революцію гідності.

15:00 – військовослужбовці 184-го навчального центру Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного спільно з дітьми Героїв Небесної сотні урочисто піднімуть національний стяг. Опісля відбудеться спільна молитва.

15:30 – студенти запалять лампадки та зачитають вірші про Революцію гідності, також пролунають музичні композиції у виконанні муніципального хору «Гомін».

Читайте також: Топ-10 подій Євромайдану, які вперше відбулись у Львові

Крім того, Студентське братство та Комітет Майдану Львівщини організовують Марш Гідності. Він почнеться о 17.00 год біля памятника Степану Бандері і завершиться 18.30 год біля пам'ятника Тарасу Шевченку.

Нагадаємо, 21 листопада 2013 року розпочались перші протести української громадськості у відповідь на рішення Кабінету міністрів України про призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Першими на мирну акцію протесту вийшли студенти у Льові та Києві. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!