Сьогодні Львів вшанує жертв Голокосту. Програма

1932 0
Сьогодні, 27 січня, у Львові вшановуватимуть пам’ять загиблих під час Голокосту. Tvoemisto.tv пропонує вам програму заходів.

Як повідомляє прес-служба міськради, участь у заходах візьмуть не лише представники влади та громадськості Львова, а й почесний консул Держави Ізраїль в Україні.

Програма:

Об 11:00 відбудеться жалобний мітинг та міжконфесійний спільний молебень біля пам’ятника жертвам Львівського гетто та в «Долині смерті» на території колишнього Янівського концтабору.

О 13:30 – круглий стіл «Пам’ятати минуле заради майбутнього» у Центрі міської історії Центрально-Східної Європи.

О 19:00 – пам’ятний концерт-реквієм у Львівській обласній філармонії.

Читайте також: Єврейське минуле Львова

Нагадаємо, за ініціативою Ізраїлю, США та інших держав 1 листопада 2005 року Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй прийняла резолюцію, у якій постановила, що 27 січня – Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту буде відзначатися щорічно. Цей день був обраний днем пам’яті, тому що 27 січня 1945 року війська Радянської армії звільнили перший, найбільший із німецьких концтаборів Аушвіц (Освенцим), розташований за 70 кілометрів від Кракова.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!