Сьогодні львівські депутати зберуться на сесію. Бюджет розвитку міста – під питанням

721 0
Тvoemisto.tv транслюватиме пленарне засідання на своїх ресурсах.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

Сьогодні, 25 лютого, депутати Львівської міськради зберуться на пленарне засідання. Початок о 10.00 год. У порядку денному – 325 питань. Зокрема на розгляд депутатів мають винести проєкт бюджету розвитку на 2021 рік, обговорення якого тривало понад місяць.

Читайте також: Виконком Львова затвердив бюджет розвитку. На освіту додали грошей

Утім депутати від «Європейської солідарності» наголошують, що їм пропонують не проєкт бюджету розвитку, а «кота у мішку», і що досі невідомо, скільки місто набрало боргів і скільки Львову потрібно віддати цього року. Тож невідомо, чи отримає Львів сьогодні бюджет розвитку.

На засіданні депутати мають розглянути низку рішень про перейменування комунальних установ, про зміни до бюджету, звільнення комунальних підприємств від сплати земельного податку, про зміни у перелік заходів підтримки бізнесу на період дії карантину.

Також депутати розглянуть дві петиції, які набрали необхідних 500 голосів, а саме петицію про «Стадіон зі спортмайданчиком. Без будівництва чергового ЖК» на Братів Міхновських та петицію про «Збереження кам'яниці Стеткевича по вулиці Замарстинівській 213 і перетворення на її на громадський простір (музей, народний дім)».

Депутати міськради також мають розглянути затвердження детальних планів територій, де планується будівництво житлових комплексів.

Також у порядку денному понад 200 земельних питань.

Читайте також: Бюджет розвитку Львова. ЛМР заклала 760 млн грн кредиту, депутати кажуть, що місто не потягне

Нагадаємо, що виконавчий комітет Львова 15 лютого затвердив бюджет розвитку на 2021 рік. Загальний обсяг бюджету розвитку, за проєктом, становитиме 3 мільярди 707 мільйонів гривень. Торік він становив 3 мільярди 522 мільйони.  Цього року вперше гроші бюджету розвитку мають скерувати не лише на Львів, Винники і Брюховичі, а й на решту населених пунктів, які увійшли до складу Львівської ОТГ. Додамо, що цього року майже мільярд гривень передбачають на сплату боргових гарантій та лізингу.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!