Сьогодні львівському футболу виповнюється 120 років

1687 0
14 липня більше століття тому львів'янин Володимир Хомицький забив перший офіційно визнаний гол в історії українського футболу. Тож вже з наступного тижня і до кінця року шанувальники "гри мільйонів" зможуть відвідати ювілейні футбольні матчі та акції.

У понеділок у міській раді нагородять ветеранів львівського футболу, повідомляє Zaxid.net. Вручать призи також дітям, які створювали малюнки про гру мільйонів.

Запланували також прибрати могили спортсменів на Личаківському та Янівському кладовищах.

А на двох вулицях Львова з'являться  меморіальні таблиці в пам'ять про видатних футбольних митців "Карпат" - головного тренера Володимира Булгакова та співзасновника клубу Юрія Антоновича.

Історичний матч між галичанами та поляками відбувся у 1894 році у Стрийському парку. Зараз на місці знаменної події стоїть монумент у вигляді Сокола.

Нагадаємо, вчора у фінальному матчі Чемпіонату світу з футболу 2014 перемогу здобула збірна Німеччини.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!