Політична реклама

Сьогодні львівським студентам розкажуть про секрети сімейного бізнесу

1291 0
У провідних європейських країнах частка сімейного бізнесу становить 90 відсотків або ж наближається до цього показника. Набутий багаторічний світовий досвід може стати корисним для розвитку сімейного бізнесу в Україні.

Про це під час візиту до Львова повідомив італійський професор Вальтер Цокі, який є автором першого університетського курсу «Сімейний бізнес», повідомляє прес-служба Львівської політехніки.

У рамках свого перебування у Львові, 2 жовтня о 10 годині, професор Вальтер Цокі проведе лекцію в Львівському національному університеті імені Івана Франка на факультеті міжнародних відносин, а о 12 годині в Національному університеті «Львівська політехніка».

За словами професора, Україна, Росія, а також прибалтійські країни не мають розвинутої культури сімейного бізнесу на зразок Італії, Іспанії та Португалії. До прикладу, у Італії провідні всесвітньовідомі марки одягу – це сімейний бізнес. Сімейні підприємства перетворилися в Італії на масове явище: тисячі малих і середніх підприємств управляються сім'ями.

На лекції професора студенти зможуть дізнатися про основи сімейного бізнесу, щоби у майбутньому правильно будувати стратегію розвитку такого бізнесу.

Увесь світ іде назустріч приватному бізнесу, - каже Вальтер Цокі, зазначаючи, що цей вид бізнесу виявився найстійкішим в умовах кризи. -  В Італії 90 відсотків бізнесу – сімейного типу, в Японії -- 92%, в Англії – 86%. Загалом, у світі 50% всього бізнесу становлять приватні фірми.

 В Україні ж частка сімейного бізнесу складає менше 10%. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!