Політична реклама

Сьогодні львів'ян навчать редагувати Вікіпедію

1570 0
Сьогодні у Львові відбудеться вікі-вишкіл “Як редагувати Вікіпедію?”

Захід присвячений 10-річчю україномовної Вікіпедії, яке припало на 30 січня, інформує Експрес.

"Зараз у цій енциклопедії маємо понад 480 тисяч статей українською мовою, але чи всі вони ідеальні? Звичайно, ні. Вікі-вишкіл — це захід, де ви можете більше дізнатись про Вікіпедію і навчитись самостійно її поліпшувати", - повідомляють організатори.

На початку вишколу відбудеться ознайомча лекція про те, як створювати й доповнювати статті, яких основних правил треба при цьому дотримуватись і як найефективніше докладати зусилля, щоб зробити Вікіпедію якіснішою, тим самим роблячи знання доступними всі охочим.

Друга частина вікі-вишколу — практична: відвідувачі, які матимуть при собі ноутбук, зможуть спробувати себе у редагуванні Вікіпедії й створити свою першу статтю (чи доповнити вже наявну), а вікіпедисти їм у цьому допоможуть.

Наявність при собі комп'ютера не є обов'язковою для участі у вікі-вишколі, але якщо маєте ноутбук, прихопіть його із собою — тоді ви зможете отримати практичні поради, безпосередньо редагуючи статтю. Також ви можете наперед запланоувати собі тему, на якій добре знаєтесь, але статті про яку ще немає у Вікіпедії (чи є, але недосконала).

Куратор вікі-вишколу — вікіпедист, аспірант Львівської національної музичної академії Юрій Булка.

Гості події: історик Андрій Гречило, письменник Іван Лучук.

Вікі-вишкіл відбудеться у книгарні на проспекті Свободи, 7. Початок — о 18.00. Вхід вільний.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!