Сьогодні львів’ян попереджають про ожеледицю та налипання мокрого снігу

747 0
Усіх учасників дорожнього руху закликають зважати на прогноз погоди й бути обачними.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Сьогодні, 15 грудня, у Львові синоптики прогнозують хмарну погоду з проясненнями. Мешканців міста попереджають про ожеледицю та налипання мокрого снігу. 

Джерело: Львівський гідрометцентр

Протягом дня очікуються слабкі опади та ожеледь. Вітер південно-східний, 7 – 12 м/с. Температура вночі 4 – 6° морозу,  вдень 0 – 2° тепла. Львів’ян попереджають про погіршення видимості в опадах, в тумані 500 – 1000 м.

Усіх учасників дорожнього руху закликають зважати на прогноз погоди й бути обачними. Зокрема, водіїв просять обирати помірну швидкість та дотримуватись безпечної дистанції між транспортними засобами, вмикати фари, пішоходів – носити взуття з неслизькими підошвами та переходити дорогу лише у спеціально призначених для цього місцях, а також користуватися світловідбивачами, щоб водії могли вчасно помітити вас на дорозі (стрічки, наклейки, жилет тощо).

Аби уникнути падінь та травмувань, травматологи радять:

  • подбати про зручне взуття, воно має бути не слизьким, жінкам не варто взувати підбори;

  • не ховайте руки в кишені, адже при падінні це може спровокувати вивих плеча чи травмування обличчя та голови;

  • якщо падіння не уникнути, варто пам’ятати: падати потрібно на бік, не виставляючи руки вперед - саме переломи зап’ясть є «рекордсменами» зимового періоду;

  • також при падінні варто максимально згуртуватися та напружити м’язи. Це захистить руки та ноги від розтягнень та переломів.

Нагадаємо, що до травмпунктів Першого медичного об’єднання Львова за період негоди звернулися 189 осіб із травмами через ожеледицю.

Ірина Давосир

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!