Сьогодні львів'яни зможуть спостерігати унікальне місячне затемнення

11856 0
Загалом таке астрономічне явище від першої до останньої фази триватиме 3 години 55 хвилин.
ілюстративне фото: Радіо Свобода

ілюстративне фото: Радіо Свобода

Сьогодні, 27 липня, відбудеться унікальне місячне затемнення, яке ще називають «кривавим місяцем». За інформацією НАСА, це буде найбільш тривале місячне затемнення ХХІ століття.

Часткове затемнення триватиме 3 години та 55 хвилин, а повне — 103 хвилини. В Україні можна буде спостерігати майже всі його фази. Розпочнеться часткове затемнення о 21:24 і триватиме до 01:19. Максимальної фази воно досягне о 23:21.

Читайте також: Право на небо: як під Львовом працює обсерваторія. Фоторепортаж

Найкраще спостерігати за затемненням у місці, де відсутнє яскраве освітлення. Його буде видно неозброєним оком. Окрім затемнення, є можливість побачити Марс поблизу Місяця. Через максимальне наближення до Землі і протистояння, він буде великим і яскравим, а завдяки затемненню його можна буде досить добре роздивитись.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!