Сьогодні львів’яни зможуть спостерігати зорепад Персеїди. Як подивитись

11513 0
Цього року очікують щільність метеоритного дощу у 60-70 метеорів на годину.
Фото: res.cloudinary.com

Фото: res.cloudinary.com

Від сьогодні і до 13 серпня мешканці Землі спостерігатимуть масштабний зорепад Персеїди. Пік метеорного потоку Персеїди припаде на 13 серпня після опівночі, повідомляє Укрінформ.

Синоптики попереджають, що погода буде сприятлива, а отже львів’яни також зможуть побачити зорепад. За прогнозами вчених, щільність метеоритного дощу становитиме 60-70 метеорів на годину.

Щоб спостерігати зорепад, варто обрати темне і безхмарне місце. У небі можна буде побачити яскраві смуги і кулі. Важливо спостерігати частину неба з боку сузір'я Персея, яке розташоване у північній частині. Аби не помилитися, можна скористатися простим мобільним додатком для вивчення зоряного неба, який допоможе зорієнтуватися на землі.

 

Довідка

Персеїди — метеорний потік, який йде з боку сузір'я Персея і буквально означає собою «дощ із зірок» — метеорів, які летять небом зі швидкістю до 59 км/сек. Зорепад Персеїди вважають одним із трьох найбільших зорепадів. Рекорд щільності метеорів зафіксували у 1993 році. Тоді небом пролетіло 500 метеорів на годину.


 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!