Сьогодні - Міжнародний день рідної мови

3512 1
Сьогодні, 21 лютого відзначають Міжнародний день рідної мови. Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» було оголошено на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 26 жовтня — 17 листопада 1999 року в Парижі.
фото: vkurse.zp.ua

фото: vkurse.zp.ua

В ЮНЕСКО зазначають, що організація прагне підтримувати мову як ознаку культурної приналежності особи. Окрім того, організація вважає, що вивчення іноземних мов та багатомовність є ключами до взаєморозуміння та взаємоповаги.

Вперше Міжнародний день рідної мови відзначали у 2000 році. На сьогоднішній день з 6 000 розмовних мов світу близько половині загрожує зникнення.

Оскільки доволі поширеною помилкою в українській мові є використання русизмів, tvoemisto.tv пропонує кілька демотиваторів, що допоможуть запам’ятати поширені помилки та говорити правильно.

 


Читайте також:
1 Березня, 2015 21:16
Володимир Віхляєв * * *
Там, де ми цілувались в березах, -
де зливались тіла і сліди –
вже ламає сусід нетверезий
наші долі і наші світи.
Де віночок тобі із калини
я сплітав, -
він терновий вінець
одягав на чоло України
і на кожне із наших сердець.
Вавилонської вежі уламки
він на місці любові лишав…
Та не знав – з без’язикої ранки
українською ллється душа.
автор – Володимир Віхляєв
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!