Сьогодні Міжнародний день театру. Топ-3 прем’єри у Львові

2100 0
27 березня усі працівники театру відзначають професійне свято. Цей міжнародний день традиційно проходить під девізом «Театр як спосіб взаєморозуміння та зміцнення миру у світі». Місто Лева пишається багатьма театрами з власною неординарною історією. Пропонуємо вам кілька театральних прем’єр, на які варто сходити найближчим часом.

Драматичний театр імені Лесі Українки

Рок-опера «Herod»: 27 березня, 18.00

Вистава про історію однієї пристрасті. Остання частина трилогії Олексія Коломійцева. Головний персонаж – дітовбивця Ірод, тиранічний цар Іудеї, який понад усе на світі прагнув влади та безкомпромісного володіння усім: людьми, землями, долями. Урешті-решт він убиває навіть тих, кого любить, і божеволіє від самотності.

Прем’єра вистави відбудеться за адресою: вул. Городоцька, 36.

Залишилися квитки за 40, 60 та 80 гривень.

Театр опери та балету імені Соломії Крушельницької

Опера «Кармен»: 28 березня, 18.00

Опера на 4 дії. Лібрето Анрі Мельяка і Людовіка Галеві за однойменною новелою Проспера Меріме. Опера виконуватиметься французькою мовою з українськими субтитрами.

Прем’єра опери відбудеться за адресою: пр. Свободи, 37.

Вартість: 50-250 гривень.

Драматичний театр імені Марії Заньковецької

Вистава «Вій, вітерець!»: 28 березня, 18.00

Вистава «Вій, вітерець!» латвійського поета й драматурга Яніса Райніса у постановці заслуженого діяча мистецтв України Вадима Сікорського. У цьому театрі її вже ставили ще в 50-х роках минулого століття, а нині приурочили 150-літтю Яніса Райніса.

Дія вистави розгортається на хуторі, хазяйка якого має двох дочок – Зану та Анду і племінницю Барбу. На хутір приїжджають свати. Наречений Улдис відмовляється одружуватися із Заною, бо з першого погляду до нестями закохався у Барбу. Зрозумівши, що не може стати щасливою, зробивши нещасною сестру, Барба вирішує піти з життя.

Вистава відбудеться за адресою: пр. Свободи, 26.

Залишилися квитки за 30, 50, 60 та 80 гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!