Сьогодні можна буде побачити унікальний зорепад Оріоніди

1822 0
Для цього потрібно знайти місце за містом, де немає ліхтарів.
фото: новини онлайн

фото: новини онлайн

Сьогодні, 21 жовтня, любителі найкрасивіших астрономічних явищ зможуть помилуватися унікальним зорепадом Оріоніди. Про це повідомляє РБК з посиланням на SlovoFraza.

Цей метеорний потік дуже швидкий – до 40 зірок на годину. Пік активності очікують сьогодні. У NASA зазначають, що Оріоніди можна буде побачити неозброєним поглядом. Для цього потрібно знайти місце за містом, де немає ліхтарів. Озброїтися спальним мішком або шезлонгом, розвернутися на південний схід і дивитися вгору. Через хвилин 30 очі адаптуються і стане видно метеори.

Зорепад Оріоніди один з найдавніших і найвідоміших потоків, за ним спостерігають вже багато років. Його джерелом є комета Галлея, а радіант потоку знаходиться в сузір'ї Оріона – звідси й назва. Оріоніди, на думку астрологів, сприятливо впливають на інтуїцію людей і інтелект.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!