Сьогодні у Львові і області лунатимуть сирени

1345 0
Звучання електросирен означає сигнал «Увага всім!». Мешканців просять зберігати спокій.

У середу, 17 листопада, відбудеться навчальне оповіщення населення Львівської області сигналами цивільного захисту. У період з 14:50 по 14:55 лунатимуть сирени. Навчання має на меті перевірити рівень готовності територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення.

Читайте також: Що робити, коли у місті лунає сирена тривоги. Інструкція

Як повідомляють у пресслужбі Львівської ОДА, звучання електросирен означає сигнал «Увага всім!». Почувши його, увімкніть теле- та радіоприймачі (телеканали Перший Західний, UА: Львів, FM-радіостанції Радіо ПЕРШЕ, UA:Українське радіо Львів) і прослухайте повідомлення цивільного захисту.

Повідомлення цивільного захисту передаються упродовж 5 хвилин після подачі звукового сигналу «Увага всім!».

Оповіщення на мобільні телефони керівників структурних підрозділів облдержадміністрації та посадових осіб, відповідальних за проведення оповіщення, проводитимуть централізовано з номера телефону (032) 241-04-90. О 10:30 потрібно прийняти виклик із цього номера та прослухати повідомлення (у випадку, якщо повідомлення не буде прослухано повністю, апаратура оповіщення проведе виклик повторно).

Результати проведеної перевірки системи оповіщення надсилатимуть для аналізу додатково. Через те, що мета увімкнення технічних засобів оповіщення навчальна, практичні заходи відпрацьовуватися не будуть. Мешканців просять зберігати спокій.

Читайте також: Пластикові вікна можуть спричинити отруєння чадним газом

Нагадаємо, що Тvoemisto дізнавалося, що потрібно для того, аби налагодити ефективну систему оповіщення. Детальніше про те, як працює система у Львові і за кордоном, читайте у матеріалі «Коли вже падали дерева». Чому у Львові немає сучасної системи оповіщення населення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!