Львів'ян закликають долучитися до глобальної акції добрих справ – «Щедрий вівторок»

1388 0
Допомагати можна не тільки фінансово, а також часом, знаннями, талантами.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Сьогодні, 30 листопада, відзначають «Щедрий вівторок» – міжнародний благодійний рух та Всеукраїнський день добрих справ. Щоб долучитися до нього, достатньо зробити будь-яку добру справу. Допомагати можна не тільки фінансово, а також часом, знаннями, талантами.

Читайте також: Стань Миколаєм для дітей, стареньких та потребуючих 

Знайти ініціативу або зареєструвати можна на Карті добра.

Серед ініціатив у Львівській області можна знайти такі, як:

  • Допомога хворим дітям. Учні Сокальської школи №5 проводять благодійну ярмарку, де випікають різні смаколики та проявляють свої організаторські здібності. Виховуючи в дітей милосерді, ми допомагаємо тим людям, які цього потребують.
  • Допомога онкохворому учню. Учні Мокротинської школи (на Жовківщині) проводять збір коштів для онкохворого учня.
  • «Скринька хоробрості». У Львівському ліцеї № 37, Червоноградському ліцеї, Червоноградській школі №12 та Грядівській гімназії планують провести «Скриньку хоробрості» – зібрати контейнер іграшок, з якого після кожної болісної маніпуляції в онковідділенні Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру дитина може обрати собі іграшку як нагороду за сміливість.
  • Кухарі милосердя. Волонтери Фонду громад «Рідня» поділяться своїми секретами успіху з школярами 9-10 класів для того, щоб мотивувати їх здобувати знання та набиратись компетенцій, щоб самим стати успішними та навчитись культурі благодійності. Також для дітей 6-15 років проведуть майстер-клас із приготування хачапурі на базі ресторану «Хінкальня». Зібрані кошти передадуть онкохворій дівчині Юлії для лікування.
  • Завершення ремонту у пластовому Вишкільному центрі (Львів-Винники). «Станиця Львів Пласту – НСОУ» просить підтримати осередок у магазині спортивного спорядження магазину «Команчеро» і ставати частинкою всеукраїнського марафону добрих справ. Пластова скринька для пожертв на домівку стоятиме у магазині на вул. Листопадна, 16 до кінця року. Головна ціль – зібрати 300 тис. грн на ремонт другого поверху Пластового вишкільного центру у Винниках, який вже відкрив свої двері для пластунів Львова та області минулого місяця.
  • Відвідини Домівки врятованих тварин. Учні львівської середньої школи №90 планують відвідати притулок для тварин – Домівку врятованих тварин. Там завжди потрібні свіжі продукти: курятина, риба, фрукти, овочі (морква, кабачки, гарбузи), корм для собак та котів, іграшки для тварин. Усе зібране передадуть разом із учнівським парламентом.
  • Гарячий обід для малозабезпечених дітей. При Благодійному Фонді «Карітас СДЄ УГКЦ» вже кілька років активно діє Соціальний центр для дітей та сімей в СЖО, «Разом Сильніші». Тут щодня працюють з дітьми, які особливо потребують підтримки, опіки та догляду. Соціальні працівники центру допомагають дітям розвивати таланти та навчатися. З дітьми працює психолог. Відтак, заручившись підтримкою небайдужих, хочуть забезпечити для таких діток гарячі обіди, тому пропонують у цьогорічний Щедрий Вівторок пожертвувати кошти на харчування діток нашого центру.
  • Аукціон талантів. Мережа приватних шкіл ThinkGlobalLviv та GlobalKids планує провести шкільний аукціон предметів творчості, виготовлених дітьми.
  • «Монетки на життя», «Скриньки хоробрості», «Кава-брейк для мами». Початкова школа «Дзвіночок» та середня школа №44 ім. Тараса Шевченка планують долучити людей до акцій: «Скринька хоробрості», «Монетки на життя» та «Кава-брейк для мами», тим самим долучитися до збору іграшок для хворих дітей та печива і какао для дітей з родин у складних життєвих обставинах.
  • Шкільний ярмарок. КМДШ у Щедрий вівторок планує провести локальну шкільну подію
  • Миколай у камуфляжі. Львівський дитячий ясла-садок №114 проведе «Миколай у камуфляжі». Це благодійна акція, яку вже четвертий рік поспіль організовують добровольці, учасники бойових дій російсько-української війни. У садку долучаться до збору необхідних речей (солодощі, іграшки, одяг, засоби гігієни, взуття, канцелярські товари тощо) для діточок позбавлених батьківського піклування, з ментальними розладами та інвалідністю.
  • Монетки на життя. Львівський садок №166 проведе акцію зі збору монет, які вийшли з обігу для їхнього обміну надалі та спрямування на потреби дітей, що лікуються в Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі у Львові.
  • «Подаруй дитині ноутбук». 30 дітям із малозабезпечених сімей планують подарувати портативні комп’ютери. Небайдужі мешканці можуть віддати свої старі ноутбуки і планшети, якими давно не користуються. Їх відремонтують та подарують діткам, родини яких не можуть собі дозволити купити таку техніку. Дехто з учасників проєкту хворіє на рідкісні недуги такі як легенева гіпертензія та інші.

 

Читайте також: Львів’ян закликають доєднатися до акції «Щедрий вівторок», щоб допомогти 30 дітям

Нагадаємо, що благодійний рух «Щедрий вівторок» проводять в Україні упродовж чотирьох років. Загалом до всесвітньої ініціативи щороку в останній вівторок листопада доєднуються багато людей та допомагають робити добрі справи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!