Сьогодні на небі можна буде побачити «супермісяць»

5704 0
29 серпня жителі Землі зможуть спостерігати у нічному небі так званий «супермісяць». Вперше у цьому році Місяць стане візуально більшим, яскравішим і ближчим до людей.
фото: 5.ua, tsn.ua, chitay.net

фото: 5.ua, tsn.ua, chitay.net

Наукового терміна «супермісяць» не існує. Так в побуті називають рідкісне астрономічне явище, яке відбувається в період перигею, тобто коли повний Місяць опиняється на максимально близькій відстані від нашої планети. Під час такого збігу диск супутника планети візуально збільшиться на 10%. Завдяки оптичній ілюзії диск Місяця низько висить над обрієм – здається більше, ніж високо в небі.

Астрономи рекомендують для найкращого спостереження видовища вибрати майданчик, звідки добре видно східну частину неба і де при цьому є й будинки чи дерева, так як за відкритого горизонту місячна ілюзія збільшення не виникає.

Наступного разу «супермісяць» можна буде спостерігати 28 вересня цього року. Тоді ж відбудеться і повне місячне затемнення.

Джерело: 5 канал

Опублікувала Оксана Антонів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!