Сьогодні на протест у Львові вийдуть ресторатори. Чого вимагатимуть

1340 0
Крім Львова, протести працівників ресторанної галузі відбудуться у Киві, Івано-Франківську, Одесі, Тернополі, Полтаві, Маріуполі, Дніпрі, Чернівцях, Миколаєві.
Photo by Anastasiia Chepinska on Unsplash

Photo by Anastasiia Chepinska on Unsplash

Сьогодні, 11 листопада, о 10.00 під будівлею Львівської ОДА, що на вул. Винниченка, 18, працівники ресторанної галузі планують провести акцію протесту. Про це Тvoemisto.tv розповіла співорганізаторка акції, власниця трьох львівських закладів Тетяна Абрамова.

Читайте також: Підприємці перекрили об'їзну Львова та інші траси, аби влада не знищувала мікробізнес. Фото, відео

За її словами, серед головних вимог, які висуватимуть працівники ресторанної галузі, є: скасування усіх обмежень на роботу ресторанів та карантину вихідного дня; мораторій на перевірки і скасування незаконних протоколів; скасування на час дії карантинних обмежень місцевих (єдиний податок, акцизний збір) та державних (ЄСВ та ПДФО) податків та зборів; грошова компенсація кожному бізнесу та працівнику, який втратив дохід за період карантину.

Крім Львова, протести працівників ресторанної галузі також відбудуться сьогодні у Киві, Івано-Франківську, Одесі, Тернополі, Полтаві, Маріуполі, Дніпрі, Чернівцях, Миколаєві, Мелітополі, Черкасах.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я України Степанов заявив, що карантин вихідного дня в Україні може почати діяти 14-15 листопада. Він пояснив, що працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки та транспорт. МОЗ також вирішило пропонувати повністю заборонити масові заходи, закрити спорт-комплекси й басейни, у ТРЦ дозволити працювати виключно магазинам, закривати порушників карантину. При цьому, під час «карантину вихідного дня» ресторани зможуть працювати лише на виніс.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!