Сьогодні – останній день, коли можна змінити місце голосування на місцевих виборах

1509 0
«Виборчу адресу» можна змінити онлайн або в місцевому відділенні реєстру виборців.
Фото: novezakarpattya.com

Фото: novezakarpattya.com

10 вересня – останній день, коли можна змінити місце голосування на місцевих виборах. «Виборчу адресу» можна змінити онлайн або в місцевому відділенні реєстру виборців. 

Три кроки щоб змінити виборчу адресу онлайн:

1. Отримати електронний цифровий підпис (ЕЦП). Його можна отримати в одному із акредитованих центрів сертифікації ключів в Україні. Легко це можна зробити, якщо у виборця є профіль на Приват24 чи інших подібних платформах. Детальна інструкція за посиланням.

2. Подати звернення щодо зміни ВА, затвердивши його за допомогою ЕЦП. Для того, що змінити місце голосування треба:

1) Перейти у розділ Сервіси Державного реєстру виборців (Особистий кабінет виборця) на офіційному веб-сайті Державний реєстр виборців;
2) Перейти в розділ «Заяви, запити»;
3) Ідентифікуватися за допомогою ЕЦП;
4) Обрати послугу «Звернення щодо зміни виборчої адреси»;
5) Вказати причину зміни виборчої дільниці (наприклад, фактична адреса проживання) і ввести адресу, за якою виборець проживає.
6) Підписати заяву за допомогою ЕЦП.

Читайте також: ЦВК спростила процедуру зміни місця голосування: заяву можна подати онлайн

3. Отримати підтвердження на адресу електронної пошти.

Звернення щодо зміни ВА буде скероване до відповідного відділу ведення Державного реєстру виборців. Лист-підтвердження заявки про зміну ВА надійде на електронну пошту пізніше (крайній термін надання відповіді відповідним відділом ведення Державного реєстру виборців – 15 днів, але, зазвичай, це відбувається до чотирьох днів). Також можна перевірити зміну своєї ВА за посиланням.

Варто пам'ятати, що змінити свою ВА можна не частіше ніж раз на рік.

Також змінити виборчу адресу можна у місцевому відділенні реєстру виборців. Потрібно прийти до такого відділення з паспортом, написати заяву про зміну «виборчої адреси» та додати до неї копію документа, який підтверджує реальне місце проживання (не за місцем реєстрації). Таким чином можуть визначити собі постійне місце голосування і ті громадяни України, які ніде не зареєстровані. Адреси всіх відділів ведення Державного реєстру виборців на Львівщині можна переглянути тут.

Нагадаємо, що місцеві вибори в України заплановані на 25 жовтня.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!