Сьогодні парки Львова починають обробляти від кліщів. Графік

12621 0
Хоча хімічні речовини, що використовують комунальники, не є небезпечними для людей, все ж львів'ян просять утриматись від відвідування парків після обробки протягом 72 годин.
ілюстративне фото: uk.hoboetc.com

ілюстративне фото: uk.hoboetc.com

Сьогодні, 10 червня, парки Львова починають обробляти від кліщів. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник ЛКП «Профілактична дезінфекція» Роман Довбуш.

Читайте також: Як вберегтися від кліщів та чим вони небезпечні. Роз'яснення МОЗ

За його словами, графік наразі – ситуативний, адже залежить від погоди. Втім, цей тиждень у Львові обіцяє бути сухим і ясним. 

Так, 10 червня оброблятимуть парк «Високий Замок», «700-річчя Львова», Замарстинівський парк, парк імені Івана Франка та Знесіння.

11 червня запланувати обробити Стрийський, Снопківський «Залізна Вода» та парк імені Павла ІІ на Сихові. 

12 червня оброблятимуть зелені зони на Майорівці та вулиці Зеленій, парки Личаківський та «Погулянка».

13 червня, у четвер, будуть обробляти Скнилівський парк, «Піскові озера», Левандівський парк та «Горіховий Гай».

Читайте також: Як у Львові визначають парки для обробки від кліщів

У п’ятницю акарацидну обробку не проводитимуть, аби до вихідних, коли львів’яни відвідуватимуть парки, хімічні речовини встигли опуститися на поверхню ґрунту. У ЛКП кажуть, що для тварин препарат є безпечним, а для людини він може принести шкоду лише при систематичній взаємодії. Втім на час обробки парків радять не відвідувати їх упродовж 72 годин.

Роман Довбуш додав, що за три роки акарацидної обробки, випадків скарг від мешканців не було.

Зазначимо, зазвичай парки Львова обробляють від кліщів наприкінці квітня або в травні, але цього року травень був дощовим. Для того, щоб речовини подіяли на кліщів та їхнє потомство, потрібна тривала суха погода.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!