Після 21 року перерви «Укрпошта» відновила доставку відправлень залізницею

1039 0
Це має значно покращити логістику і приватних посилак, і гуманітарної допомоги.
Фото: пресслужба ЛОДА

Фото: пресслужба ЛОДА

Від сьогодні, 9 квітня, після 21 року перерви «Укрпошта» відновлює доставку відправлень залізницею. Задіяти планують 14 вагонів, вони доставлятимуть пошту зі Львова, Одеси, Харкова, Дніпра до Києва. Про це інформує пресслужба ЛОДА.

«Знаково, що саме з нашого обласного центру починають відновлювати такі перевезення, оскільки Львівщина з перших днів повномасштабного вторгнення РФ перетворилася на гуманітарний хаб, куди прямує допомога з різних куточків світу. Ми її збираємо, сортуємо і передаємо тим, хто втратив домівки або вимушений залишатися в епіцентрах бойових дій. Активно комунікуємо з Житомирською, Чернігівською, Київською, Херсонською та іншими ОВА», – зазначив голова ЛОВА Максим Козицький.

Перевезення залізницею – ще один спосіб доставки відправлень, щоб оптимізувати та посилити логістичну мережу Укрпошти. Один залізничний вагон може перевезти близько 40 контейнерів, а це орієнтовно 2,4 тис. посилок. За тиждень, враховуючи всі маршрути, залізничними вагонами можна буде перевезти додатково близько 140 тисяч посилок.

Читайте також: Як допомогти українській армії. Реквізити

Прийом саме гуманітарних вантажів не проводиться у всіх відділеннях Укрпошти, а тільки у тих, що розміщені поруч із центральними залізничними вокзалами. Із 9 квітня гуманітарний вантаж можна оформити до відправлення у відділенні міста Львів №79023 за адресою пл. Двірцева, 1. На наступному тижні відправити гуманітарні вантажі можна буде з:

  • Києва (відділення 02505),
  • Дніпра (відділення 49501),
  • Одеси (відділення 65501),
  • Харкова (відділення 61501).

 

Оформити відправлення можна буде також в особистому кабінеті.

Незважаючи на те, що відправлення здійснюється з п'яти міст, адресувати посилку можна до будь-якого населеного пункту, де є працююче відділення «Укрпошти». «Укрпошта» буде здійснювати доставку вантажів, які надійдуть залізницею, до пункту доставки магістральними автомобілями.

Нагадаємо, «Укрпошта» доставлятиме українцям, які рятуються від війни за кордоном, «посилки з домівки». Така можливість буде у тих, хто перебуває у Польщі, Румунії Молдові, Угорщині та Словаччині.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!