Поблизу Львова повноцінно запрацювали камери, які фіксують порушення ПДР

2063 0
До цього ці комплекси працювали у тестовому режимі. Відтепер порушники отримуватимуть штраф.
Фото: ЗІК

Фото: ЗІК

Від сьогодні на автомобільній дорозі М-06 (Київ – Чоп) запрацюють три камери фото-, відеофіксації правопорушень. Камери для контролю за дотриманням вимог ПДР встановили кілька місяців тому, вони працювали у тестовому режимі. Від 30 грудня вони працюватимуть повноцінно, будуть фіксувати порушення і надсилати інформацію у відповідні управління поліції. Про це повідомляє перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Читайте також: У Львові демонтували комплекси для фіксації порушень ПДР

На Львівщині одна система працюватиме на автомобільній дорозі М-06 Київ – Чоп у місті Буськ і дві – у селі Солонка. На підставі зафіксованого порушення формуватимуть адмінпостави від імені департаменту патрульної поліції і з платіжними реквізитами для оплати штрафу. 

Ці місця обрали через велику кількість виявлених на них порушень швидкісного режиму, які призводили до аварійних ситуацій та ДТП.

Штраф, до речі, можна оплатити у мобільному додатку «Штрафи ПДР», також він дозволяє оперативно отримувати повідомлення про нові постанови або зміни їх статусу. У додатку є інформація про розміщення камер автоматичної фіксації порушень ПДР.

Читайте також: На Львівщині встановили перші камери для фіксації порушень ПДР

Наступного року на дорогах Львівщини планують встановити ще 29 комплексів для фіксування порушень правил дорожнього руху.

Така система влітку запрацювала у Києві. В перший день її запуску камери зафіксували 57 880 порушень швидкісного режиму. Зараз ця кількість зменшилась у 5 разів, а також в 3 рази зменшилася кількість ДТП в місцях, де були встановлені ці камери.

Нагадаємо, як писало Тvoemisto.tv окрім дороги Київ – Чоп, такі комплекси встановлять ще на ділянках підвищеної аварійності автомобільних доріг Західний обхід міста Львова, М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська, М-10 Львів – Краковець, М-11 Львів – Шегині. Також на під’їздах до міста Львова та Н-17 Львів – Радехів – Луцьк.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!