Політична реклама

Сьогодні прийнято міський бюджет Львова на 2012 рік

1526 0
Сесія Львівської міської ради прийняла бюджет міста на 2012 рік. Загальний обсяг доходів міського бюджету на 2012 рік затверджено у розмірі 2 млрд 424 млн 462,1 тис. грн., у тому числі загальний фонд міського бюджету становить 1 млрд 502 тис. 218,9 грн., бюджет розвитку – 204 млн 789 тис. грн.

 

«Коли на засіданні виконавчого комітету міський голова вніс пропозицію скоротити на 12 млн грн видатки на державне управління, а один працівник для міської ради зі всіма нарахуваннями обходиться у 60 тис грн в рік, то потрібно скоротити майже 200 осіб. Сьогодні без розгляду комісії прозвучала ще одна пропозиція про скорочення більше, ніж на 12 млн грн. Тобто, скоротиться заробітна плата ще на приблизно 160-180 осіб. Тоді апарат потрібно скоротити на одну четверту", - сказав директор департаменту фінансової політики Львівської міської ради Олег Іщук.

Але, як додав посадовець, це суттєво не вплине на ситуацію, адже "на медицину не вистачає ще 40 млн, на освіту – 60 млн. Тобі ми не маємо права ставити перед урядом питання про нарахування місту тих коштів, які нам не додали".

"Ми не змогли виділити потрібні кошти на житлове господарство, на інші важливі речі. Проблем та потрібного фінансування реально у 2,2 рази більше, ніж те, що ми змогли передбачити у бюджеті», - зазначив Олег Іщук.

Також під час розгляду бюджету було запропоновано зменшити видатки на кілька департаментів та збільшити видатки на більше, ніж  6 млн грн на заробітну плату педагогічних працівників Львова та на 6 млн грн – для працівників галузі охорони здоров’я. Як пояснив Олег Іщук, це означатиме зменшення чисельності працівників міської ради ще на 160-180 осіб.

«Міський голова вже взяв на себе зобов’язання скоротити 200 осіб. Зараз запропоновано скоротити ще 160 осіб. Це дуже велике скорочення. Потрібно робити перерозподіл функцій. Видатки насправді розраховані по-мінімуму, тому потрібно буде забирати кошти із заробітної плати», - додав Олег Іщук.

Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, "за" бюджет міста у проголосувало 59 депутатів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!