Сьогодні розпочинається реєстрація на ЗНО-2018. Деталі

1753 0
Реєстрація триватиме до 19 березня 2018 року.
Фото: ivona.bigmir.net

Фото: ivona.bigmir.net

Реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні починається сьогодні, 6 лютого 2018 року, і триватиме до 19 березня 2018 року. Змінити реєстраційні дані буде можливо до 2 квітня. Про це повідомляє Osvita.ua.

«Одним з обов’язкових документів для реєстрації є реєстраційна картка, формування якої здійснюється за допомогою сервісу «Зареєструватися», розміщеному на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Створити реєстраційну картку можна самостійно або звернутися до одного з пунктів реєстрації, перелік яких буде розміщено на сайті Українського центру», – розповів Директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій.

Читайте також: Як готуватися до ЗНО без репетиторів. Перелік онлайн-курсів

Після оформлення реєстраційної картки майбутнім учасникам ЗНО необхідно сформувати комплект реєстраційних документів та подати його до закладу освіти, у якому вони навчаються, або надіслати на адресу регіонального центру, вказану в контрольно-інформаційному листі. Особа, яка успішно пройшла реєстрацію, отримає від регіонального центру сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, інформаційний бюлетень і реєстраційне повідомлення учасника ЗНО.

«Для успішної реєстрації на ЗНО основним документом, який посвідчує особу, є паспорт. Саме його копію має вкласти до комплекту документів майбутній учасник. Зареєструватись за допомогою свідотства про народження цього року не вийде, адже тепер паспорт громадянина України має бути отриманий особою, яка досягла 14-річного віку», – наголосив він.

Читайте також: Для учасників ЗНО створили мобільний додаток. Де завантажити

Особи, які потребують створення особливих (спеціальних) умов для проходження тестування, повинні отримати медичний висновок (форма 086-3/о) та під час формування реєстраційної картки зазначити його номер і дату видачі.

Для учасників АТО та осіб, що прожувають на окупованих територіях, передбачено додатковий період реєстрації – з 3 до 21 травня 2018 року. Такі люди проходитимуть ЗНО під час додаткової сесії.

У 2018 році для вступу до закладу вищої освіти абітурієнти можуть подавати сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання 2016, 2017 (окрім результатів з іноземних мов) та 2018 років. Основну сесію ЗНО буде проведено з 22 травня до 13 червня, додаткову – з 2 до 11 липня.

Читайте також: Як складатимуть ЗНО у 2018 році: особливості та нововведення

Нагадаємо, 10 січня Український центр оцінювання якості освіти розмістив на своєму сайті демонстраційні варіанти тестів ЗНО з іноземної мови. Згодом став відомий графік проведення тестувань. 16 січня МОН змінило правила реєстрації на ЗНО.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!