Чим завершився протест гірників на Львівщині?

2307 0
Сьогодні, 12 січня, з 10:00 ранку гірники ДП «Львіввугілля» розпочали безстрокове перекриття шляху, що веде зі Львова до митного переходу Рава-Руська в селі Смерек. У такий спосіб вони хочуть привернути увагу до своїх проблем не лише в Україні, а й у Європі.
Фото: nv.ua

Фото: nv.ua

Участь в акції взяли близько трьохсот гірників, які виїхали на шести автобусах, повідомив у соцмережах голова Конфедерації вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Проте, вже в обід стало відомо, що працівники ДП «Львіввугілля» отримають зарплату 20 січня. Про це сьогодні на прес-конференції заявив в.о. ДП «Львіввугілля» Андрій Дяченко.

«Вже завтра Кабмін розподілятиме кошти на погашення боргів, які передбачені у бюджеті. Тому я сподіваюся, що до 20 січня усі отримають свої чесно зароблені гроші», – заявив він.

Нагадаємо, що 2 січня гірники шахти "Степова" ДП "Львіввугілля" (с. Глухів Львівської області) почали стихійний страйк через заборгованість із зарплат. 4 січня голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець вже заявляв, що у Львівській області шахтарі-страйкувальники мають намір 12 січня перекрити митні переходи з Польщею.

Читайте також: Де на українсько-польському кордоні нині черги

За інформацією: portal.lviv.ua

Опублікувала Мар'яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!