Сьогодні стартує саміт Україна-ЄС

2496 0
Сьогодні, 27 квітня, у Києві відбудеться саміт Україна-ЄС. Обговорюватимуть дотримання Мінських угод про припинення вогню на сході України. Окрім того, саміт Україна-ЄС буде присвячений також реалізації Угоди про асоціацію, політичним та економічним реформам, також підніматимуть питання фінансової та іншої допомоги від ЄС.
фото: Радіо Свобода

фото: Радіо Свобода

Саміт Україна-ЄС стане першим таким заходом після повалення режиму Віктора Януковича, а також після того, як 16 вересня Верховна Рада України і Європейський парламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію Україна-ЄС.

На саміті у Києві європейські посадовці, ймовірно, висловлять свою позицію щодо прохання президента Петра Порошенка про відрядження до України міжнародної миротворчої групи.

Читайте також: В Україні буде референдум щодо вступу до НАТО

Європейські представники розраховують, що саміт, перш за все, буде зосереджений на реформуванні української економіки. Делегація ЄС вимагатиме від України конституційних змін, головним чином – для законодавчого визначення статусу регіонів Донбасу, контрольованих проросійськими сепаратистами.

На завтра, 28 квітня запланована Міжнародна конференція на підтримку України з питань боротьби з корупцією, конституційної реформи, а також реформи у сферах енергетики та сільського господарства.

Джерело: Радіо Свобода, УНН, Українська правда

Опублікувала Юлія Сабадишина

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!