Сьогодні стартує шоста хвиля мобілізації

7286 1
Сьогодні, 19 червня, розпочинається чергова, шоста, хвиля мобілізації. Триватиме вона до середини вересня. Наразі військкомати лише збиратимуть дані та формуватимуть команди.
фото: bug.org.ua, expres.ua, www.0352.ua

фото: bug.org.ua, expres.ua, www.0352.ua

Уже через місяць перші групи новобранців поїдуть до навчальних центрів. Люди, які отримали повістки, повинні з`явитися у військкомати. Багатодітним батькам та хворим необхідно мати при собі всі довідки.

Мобілізовані під час шостої хвилі мають замінити чоловіків та жінок, призваних у липні-вересні минулого року. Скільки людей хочуть набрати – уже традиційно, не озвучують. Щоб реально оцінити мобілізаційний ресурс та зменшити кількість ухильників, у Генштабі триває створення електронного реєстру військовозобов’язаних. Для наповнення бази використають дані державних служб: фіскальної, міграційної, прикордонної, а також базу виборців України.

Читайте також: Форма-невидимка рятуватиме життя військовим. Як долучитися?

«Продовжують залишатись актуальними професії в аеромобільних військах, у танкових підрозділах, у механізованих підрозділах. Зрозуміло, що потрібні офіцери запасу, потрібні солдати, сержанти. Але це не означає, що вони поїдуть одразу на схід України, вони потрапляють у навчальні центри», – зазначив керівник Західного регіонального медіа-центру Міноборони Олександр Поронюк.

Нагадаємо, учора, 18 червня, закінчилася п'ята хвиля мобілізації. Як відомо, вона мала закінчитися 8 червня, але Міністерство оборони продовжило її ще на 10 днів.

Джерело: канал 24


Читайте також:
19 Червня, 2015 09:18
Олексій Гонтареву, зарахувати в команду диверсантів. Взагалі, до цієї команди підійде, по ділових якостях, більша частина Кабміну на чолі з першим міністром.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!