Політична реклама

Сьогодні стартує вступна кампанія у вищі навчальні заклади

1559 0
1 липня в Україні стартує вступна кампанія у виші. Щоби спростити процедуру вступу спростити абітурієнтам життя, цьогоріч запроваджують електронний вступ.

Олег Бовгира, відповідальний секретар приймальної комісії ЛНУ імені І. Франка повідомив, що цьогоріч немає суттєвих змін у правилах вступу до вишу.

За його словами, є три хвилі зарахування на бюджетні місця. 1, 5 та 8 серпня приймальні комісії рекомендують до зарахування абітурієнтів, які найвищі у рейтингу та подали оригінали документів про освіту.

1 серпня оприлюднюється рейтинговий список.  У ньому рекомендовані до навчання ті особи, наприклад, якщо є держзамовлення на певний напрям підготовки 100 осіб, то 100 перших в рейтинговому списку є рекомендовані на зарахування на бюджет. Вони мають час принести оригінали документів до вечора 4 серпня. Ми 4 серпня дивимося, хто подав оригінали, якщо зі 100 осіб подало 48 осіб, залишилося 52 вакантних місця, ми рекомендуємо 5 серпня цих 52 на бюджетну форму навчання. Вони мають право подати оригінали до 8 серпня, - пояснив фахівець.

Приймальна комісія кожного ВНЗ, додав Бовгира, з оприлюдненнями на стенді зобов’язана розміщувати рішення про рекомендацію до зарахування вступників на веб-сайті.

Подати документи вступники мають змогу з 1 до 31 липня.

Абітурієнт повинен мати оригінали всіх документів і зробити копії – атестату і додатку. Якщо кілька сертифікатів за різні роки – то копії всіх сертифікатів. Також потрібна медична довідка 0860, 6 фотографій 3 на 4, для хлопців приписне посвідчення, копія та оригінал паспорта. Якщо за віком немає паспорта, то свідоцтво про народження.

Копії всіх документів завіряються безпосередньо під час подачі документів у приймальній комісії.

Джерело: Zaxid.net


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!