Стартує вступна кампанія у виші. Прийом документів - до 1 серпня

1930 0
У п’ятницю, 11 липня, приймальні комісії розпочинають прийом заяв на вступ до вищих навчальних закладів України. Прийом документів триватиме впродовж трьох тижнів і завершиться 1 серпня о 12:00.
Фото: espreso.tv

Фото: espreso.tv

Цього року абітурієнти матимуть можливість подати документи до 5 вищих навчальних закладів та на 3 спеціальності в кожному з них, пише Оsvita.ua.

Для участі у конкурсному відборі абітурієнти можуть використовувати як результати ЗНО отримані у 2014 році, так і результати тестування попередніх років – з 2008 до 2013 років.

Цьогорічною особливістю визначення рейтингового бала є зменшення ваги шкільного атестату при вступі до ВНЗ. Максимальний бал атестату про повну загальну середню освіту у 2014 році складатиме 60 балів замість 200.

Прийом документів від абітурієнтів, які вступають на основі повної загальної середньої освіти і мають проходити співбесіду або вступні екзамени, завершиться 24 липня. Співбесіди та вступні екзамени у вищих навчальних закладах будуть проведені з 25 липня до 1 серпня.

Абітурієнти, які проходитимуть творчі конкурси у вищих навчальнихзакладах, мають встигнути подати документи до 24 липня. Конкурси проводитимуться у кілька сесій з 21 липня до 1 серпня.

Рейтинговий список вступників, які вступають на основі базової та повної загальної середньої освіти, із зазначенням рекомендованих до зарахування на місця державного замовлення, має бути оприлюднений вишами не пізніше 12:00 2 серпня.

Зарахування вступників на денну форму навчання на основі базової та повної загальної середньої освіти за державним замовленням відбудеться не пізніше 15:00 11 серпня. Зарахування за кошти фізичних та юридичних осіб не пізніше 18 серпня.

У 2014 році абітурієнти матимуть можливість подати заяву про участь у конкурсному відборі до вищого навчального закладу, як у паперовій, так і в електронній формі. Традиційна паперова заява має подаватися вступником особисто.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!