Сьогодні, у День пам'яті захисників, відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання

1304 0
2014 році в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі.
Фото архівне, Главком

Фото архівне, Главком

Сьогодні, 29 серпня, в Україні відзначають День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. О 10.00 год відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання.

Читайте також: У Львові презентують книги зі спогадами родин загиблих воїнів на Донбасі

У Львові сьогодні відбудеться молебень, віче, а також воїнів вшанують на Личаківському кладовищі. Зокрема, о 13.00 год., на полях почесних поховань № 67 та №76, що на Личаківському кладовищі, вшанують пам'яті захисників України.

О 15.00 год. на площі перед пам’ятником Т. Шевченку, що на проспекті Свободи, проведуть молебень та віче. Також відбудеться презентація фотодокументальної виставки, присвяченої героїчному виходу українських військових «зеленим коридором» поблизу Іловайська.

День захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави відзначають на всеукраїнському рівні. Відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський у 2019 році.

Читайте також: Позивний «Бандера»: Без води ми думали тільки про те, щоб не зламатися морально

Датою вшанування пам’яті захисників України обрали 29 серпня, оскільки саме цього дня у 2014 році в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі.

У День пам’яті захисників України приспускають Державний Прапор України на спорудах органів влади, державних підприємств, установ та організацій.

27 серпня 2019 року Генеральний штаб Збройних Сил України оприлюднив дані, що у боях під Іловайськом у серпні 2014 року загинули 220 військових, 44 були поранені, 40 зникли безвісти. Під час виходу «зеленим» коридором 29 серпня 2014 року загинули 129 осіб. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!